logotype Photolamal photography
FOTO & PRODUKT
(grundinformation)
POSTERS & TAVLOR
(exempelsamling)
PRISINFORMATION
(varor och tjänster)
 
 
ÅTER  PRESENTATIONSSIDAN
FÖREGÅENDE  ÄMNE
NÄSTA  ÄMNE
 
 
 
 
 
Kontaktinformation:

PHOTOLAMAL

Lars Ålander

 
Evalundsvägen 4
138 34  ÄLTA
SVERIGE
 
0 7 0   - 5 4 7 3  2 7
 
 
picture@photolamal.se

www.photolamal.se

 
 

www.photolamal.se

Dans, mys och rörelse...(evenemang)...

  
picture@photolamal.se

Fototankar:

En av de stora utmaningarna med fotograferandet är naturligtvis att dokumentera olika typer av evenemang. Här har dansen fått ett eget evenemangsuppslag. Men det skulle kunna vara vilken annan sport som helst, som här fick representera både känsla och fart. Denna action som åter igen kräver en god avvägning mellan ljus, tid, skärpedjup och inte minst resultatet av den rörelseoskärpa som erhålls. Allt i en blandning som tillför bilden mesta möjliga fotovärde av djup, dimension och fångad känsla.

Kan man till exempel se musiken, se passionen och känna mysfaktorn, så är bilden ofta en bra förmedlare och budbärare till sin publik. Bland det häftigaste jag hittills gjort i denna väg är att med endast en kort tidsfördröjning ha fått stillbilder utvalda och visade på bildskärmar under pågående evenemang. När andra ges full tillgång att välja ibland de bilder man själv fotograferat, klarnar ibland, (ofta helt plötsligt), nya fascinerande dimensioner i det egna fotograferandet. Bilder som man själv tog för misslyckade kan helt plötsligt få nytt liv och dessutom bli helt oemotståndliga på exempelvis en TV-skärm. Så ta hjälp av utomstående när du ska bredda dina egna vyer i både tänkande och fotoanalys.

Själv är jag till exempel ofta kräsen vad det gäller skärpa. Ett bedömande som ibland riskerar att eliminera bilder med god fotokänsla i sig. Även i dessa miljöer av uppträdanden laborerar jag helst med det befintliga ljuset. Något som dessutom är till stor fördel då blixtar ofta kan störa i olika typer av arrangemang, oavsett om det gäller dans, konserter eller andra uppträdanden...

Bilder:

De tre översta bilderna är alla hämtade från 2008 års tävling, Stockholm Grand Prix i Solnahallen, med från vänster Elias och Jenny (FLBS), Arvid och Anna (OLAND) samt Jenny och Peter (NSW). Exempel på såväl danskänsla, passion och action.

I mitten, till höger, bjuds publiken på danstävlingen Stockholm Grand Prix 2008 en grymt bra och inspirerande pauseunderhållning av streetdansgruppen Moves Per Minute  (MPM). Att få fotografera dansare likt dessa, som ut i fingerspetsarna vet att placera sina rörelser med attityd, är lite av en dröm för en fotograf som är uppvuxen med dans i blodet. Det kan dock vara en stor utmaning för dig som stillbildsfotograf att nå platser och vinklar som ger dansen all rätt. Har du inte möjlighet att fotografera rena dansshower, så bjuder ofta gatorna i många av världens storstäder en försmak av vad du kan bjudas på. Missa därför inte att stanna till om du ser folksamlingar om kvällen i tex. Paris. Med lite tur är det ett perfekt tillfälle att fånga Streetdance (Hip-Hop, Locking, Streetfunk m.m.) på nära håll och i dess absolut bästa och mest ursprungliga dansmiljö.

De övriga fem bugg- och foxtrotbilderna får tala för sig själva, men understryker vidare ett oändligt antal möjligheter att presentera såväl brinnande glädje, total mysfaktor, härlig passion och många, många, andra sinnesstämningar från den aktivitet som utövas. På bilderna återfinns Stefan, Sara, Cilla, Peter, Anki, Johan, Ninni, Thomas och Malin. Bilder hämtade från Jack n´ Jill-tävlingar hos Dansklubben Nackswinget. Tävlingar som bland annat går ut på att man lottas i hop med en tävlingspartner i de olika danserna.

 

FÖREGÅENDE  ÄMNE
NÄSTA  ÄMNE

logotype Photolamal photography
Senast uppdaterad: 2014-04-30
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress: picture@photolamal.se